В Плевен излъчиха победителите в регионалните състезания „Млад огнеборец” и „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“

09.05.2018 16:44

На 4 и 8 май в град Плевен на Стадион „Плевен“ и в „Център за работа с деца“ се проведоха регионалните състезания на МПО „Млад огнеборец” и „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуациина“.
Институциите, които съвместно с РДПБЗН-Плевен взеха участие при подготовката и организирането на мероприятията бяха Община Плевен, Регионално управление по образованието – Плевен и Клуб по пожароприложен спорт град Плевен.
В надпреварата на МПО „Млад огнеборец“ участваха победителите от районните състезания – Детски комплекс град Белене; СУ „Христо Смирненски“ град Гулянци; ОУ „Отец Паисий“ град Кнежа; ОУ „Максим Горки” град Левски; Общински детски комплекс град Никопол; СУ „Христо Ботев“ град Долни Дъбник; СУ „Д-р Петър Берон“ град Червен бряг. Организацията и дейността на отрядите се осъществи под ръководството на Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението”, чрез обучаващ инспектор.

Състезанието завърши с обявяване на победителите от директора на РДПБЗН – Плевен – комисар Станислав Атанасов.
І. „Бойно разгръщане на състезателна пътека”:
– на I-во място се класира отборът на МПО „Млад огнеборец” при ОУ „Максим Горки”, град Левски;
– на II-ро място – отборът на МПО „Млад огнеборец” при ОУ „Отец Паисий“ град Кнежа;
– на III-то място отборът на МПО „Млад огнеборец” при СУ „Христо Смирненски“, град Гулянци.
ІІ. „400 метра щафетно бягане с препятствия”:
– на I-во място се класира отборът на МПО „Млад огнеборец” при СУ „Христо Ботев“ град Долни Дъбник;
– II-ро място – отборът на МПО „Млад огнеборец” при Общински детски комплекс град Никопол
– III-то място отборът на МПО „Млад огнеборец” при ОУ „Максим Горки”, град Левски.

ІІІ. Комплексно класиране:
– на III-то място е отборът на МПО „Млад огнеборец” при СУ „Христо Смирненски“, град Гулянци ;
– на II-ро място е отборът на МПО „Млад огнеборец” при ОУ „Отец Паисий“ град Кнежа.
На I-во място в региоиналното състезание и право на участие в републиканските състезания на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” завоюва отборът на МПО „Млад огнеборец” при ОУ „Максим Горки” град Левски.
Отличилите се екипи на младите огнеборци получиха грамоти и награди, а комплексният победител ще продължи да се състазава и на национално ниво, което ще се проведе през юни 2018 година.

В областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” участваха победителите от общинските етапи – ОУ „Отец Пайсии“ село Опанец, СУ „Христо Смирненски“ град Гулянци, СУ „Васил Априлов“ град Долна Митрополия и СУ „Христо Ботев“ град Никопол.
Крайното класиране в състезанието е:
– На I-во място в областното състезание и право на участие в републикански състезания „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” се класира отборът на ОУ „Отец Пайсии“ село Опанец;
– На II-ро място се класира отборът на СУ „Васил Априлов“ град Долна Митрополия;
– На III-то място се класира отборът на СУ „Христо Ботев“ град Никопол.
Отборите, участници в състезанието, получиха грамоти и награди, а комплексният победител ще продължи да се състазава на национално ниво, което ще се проведе през месец септември 2018 година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: