Ученици от ДФСГ „Интелект“ – Плевен с отлично представяне в състезание по английски език

09.05.2018 9:33

ДФСГ „Интелект“ – Плевен ще отбележи празника на училището 11 май с още едно изключително постижение на своите ученици, участници в Петото състезание по английски език Longman Competition 2018. След обявяване на резултатите от регионалния кръг на състезанието на тях им остана твърде малко време за подготовка, но никой не се отказа.

На националния кръг Йоана Хаджиева и Любослав Димитров от 8А клас ниво А2 и Кристиян Митрофанов от 10Б ниво В1 се представиха достойно. Но резултатите от класирането донесоха огромна радост на победителя Николай Георгиев от 8А клас и неговата преподавателка Нели Цветкова, която бе номинирана и за Учител на годината от Pearson Longman. Николай спечели 75 от 75 възможни точки и безапелационно зае първото място, състезавайки се с близо 240 представители на такива реномирани учебни заведения като Първа и Втора езикови гимназии в София, Езикова гимназия- Пловдив, Езикова гимназия- Видин и много други.

Останалите представители се наредиха след тях, но когато разликата между победителя и второто място е само 0,5 точка, става ясно колко оспорвано е било състезанието. Победителите и техните преподаватели бяха наградени на официална церемония на Петата национална конференция на Pearson Longman в София.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: