Областен конкурс-изложба за учебни помагала и пособия се проведе днес в Плевен

09.05.2018 16:08

Филиал „Приказен свят“ на ДГ “Щастливо детство“ – гр. Плевен днес бе домакин на традиционния Областен конкурс-изложба за учебни помагала и пособия па предучилищно образование на тема “В света на природата-спортуваме за здраве и красота“. Форумът бе организиран от РУО-Плевен с подкрепата на Общината и Регионален комитет – Плевен към Българския национален комитет на световната организация по предучилищно образование-ОМЕП. Сред гостите на събитието бяха Ваня Трайкова-държавен експерт в Дирекция“Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в МОН, Снежана Георгиева-старши експерт по организация на средното образование и Началник на отдел „Организационно-методическа и контролна дейност“ в РУО-Плевен, Весела Йотова- старши експерт за начален етап на образование в РУО-Плевен, Маруся Додова-старши експерт по предучилищно образование в РУО-Плевен, Йонита Иванова-Началник на отдел „Образование“ в Община Плевен, Мариета Георгиева-главен специалист в отдел Образование“ в Община Плевен, много учители и директори на детски градини от областта.

Откриването на инициативата започна тематично с флашмоб, в който взеха участие децата от ПГ – 6г. “Мечо Пух“ с ръководители Павлина Илиева и Грета Христова. Заедно с малчуганите в раздвижването се включиха много от официалните гости,учители и директори. Емоционален момент при откриването на областната инициатива бе изпълнението на Химна на Европа, с който бъдещите първокласници поздравиха гостите.

След тържествената част бяха презентирани най-добрите учебни помагала и пособия –  макети, постери, табла, албуми, дидактични игри  и мултимедийни презентации, а на участниците бяха връчени грамоти  от Маруся Додова, старши експерт по предучилищно образование от името на РУО-Плевен.

Присъстващите имаха възможност да вземат участие и в  организираната работна среща с Ваня Трайкова, държавен експерт в Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в МОН.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: