Шахматистки от „Спартак Плевен XXI“ с първи места на турнир в Трявна

08.05.2018 7:58

На 5 и 6 май в град Трявна се състоя традиционният детски турнир по шахмат „Слънцата на Трявна“. Тази година в него се се включиха 64 състезатели от 20 клуба. Те играха шест кръга по „Швейцарска Система“, като в края на турнира се правиха класирания за отделните възрастови групи.

Петима състезатели на „Спартак Плевен XXI“ взеха участие в надпреварата. Отново отлично се представи шампионката на България по ускорен шах Ева Русева, която пое водачеството в турнира от самото начало и не го изпусна докрай. Така с 4 победи и 2 ремита тя събра 5 точки и заслужено спечели първото място в основния турнир. Както и в предходни турнири, съотборничката и Катрин Нинова последва примера й, като с 4 точки спечели златния медал при девойките до 12 години. Отново малко не достигна на Александър Георгиев да вземе медал, който също набра 4 точки и остана четвърти при 10-годишните. Много добре играха и Борис Дяков и Божидар Петров, които завършиха с по 3 точки.
Турнирът винаги е бил свързан с приятни емоции за състезателите на „Спартак Плевен XXI“, след като в предишните му шест издания е бил печелен от Румен Кънчев, Владимир Върбанов и Кристиян Георгиев. Победата на Ева Русева също е нещо нормално, след като през тази година тя от всеки турнир се завръща с медал във възрастовата си група.

Тя обаче е първото момиче, което печели основния турнир до този момент. На двете златни медалистки Ева и Катрин сега и предстои подготовка за финалите на ученическите игри. В двата отбора на МГ „Гео Милев“ има общо шестима състезатели на „Спартак Плевен XXI“, които се готвят при треньора им Михаил Гигов, за да спечелят нови медали на родното си училище и град Плевен. На Александър Георгиев също предстои сериозна подготовка за Държавното първенство до 8 и 10 години, което за пореден път ще се проведе от плевенския клуб през месец юни в град Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: