Средиземноморски емоции и ново заслужено отличие за ФТК „Българско хоро“ – Плевен (галерия)

06.05.2018 15:32

От поредното си незабравимо участие зад граница се завърна вчера Фолклорен танцов клуб „Българско хоро“ – Плевен. Възпитаниците на Олга и Минко Мустакови защитиха честта на клуба и на град Плевен в петия Международен фестивал на изкуствата – Анталия-Алания, доказвайки за пореден път, че знаят как да държат летвата високо вдигната. Фестивалът на брега на Средиземно море събра колективи, които представиха както красотата на фолклора, така и тази на модерния танц, а плевенчани блеснаха с изпълнения от Северняшката фолклорна област, които бяха заслужено аплодирани и дълго ще се помнят от публиката.

Преди първото си участие на един от крайбрежните площади танцьорите дефилираха край акостиралите на пристанището атрактивни кораби, привличайки погледите на местните и многобройните туристи. Високите типично летни температури не уплашиха плевенчани. Те дадоха всичко от себе си по време на концерта, като представиха програма, подготвена специално за участието им в Международния фестивал на изкуствата, а аплодисментите бяха сигурен знак за успешното им представяне.

Фестивалът продължи на една от амфитеатралните сцени в курорта, където зрителите имаха възможността да се насладят на нови изпълнения от участващите състави. За тази вечер ФТК „Българско хоро“ заложи на една от постановките, превърнали се в емблематични за клуба – хумористичната сценка с баба и дядо, която предизвика много усмивки и аплаузи от страна на пъстрата интернационална публика. Силна подкрепа на танцьорите оказа и мощната плевенска агитка, пропътувала с клуба над 1300 километра. За отличното си представяне клуб „Българско хоро“ бе награден с изящна статуетка и грамота, които организаторите на фестивала връчиха на Олга Мустакова.

В рамките на визитата си в южната ни съседка плевенчани имаха възможността да се насладят на петзвезден хотелски лукс и отдих на плажа или край басейна. Организаторите бяха предвидили и вълнуващи екскурзии до средновековната крепост в Алания, пещерата Дамлаташ, руините на античния град Сиде с красивия си амфитеатър и останки от колосален храм на Аполон, любимия на местните жители водопад Манавгат, както и обиколка с луксозна яхта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: