Седмица на Земята отбелязаха в ДГ „Калина” – Плевен

04.05.2018 9:03

Седмица на Земята отбелязват деца, учители и родители в детска градина „Калина“ – гр. Плевен под мотото „За да са здрави децата – да пазим Земята”. Поводът е Денят на Земята, който се чества на 22 април.

В детската градина вече е създадена традиция за занимания и прояви, свързани с екологично образование и възпитание, опазване на околната среда, рециклиране на отпадъци, грижи за природата. Тази година деца от всички групи, с помощта на учителите, научиха повече (по подходящ начин) за проблемите на нашата планета Земя, за вредата, която някои човешки дейности нанасят на живота, за това, как да използваме различните отпадъци. Правят го по свой си начин – с рисунки, забавни игри, конструктивни дейности, стихчета и песнички.

Международният празник нямаше да е толкова цветен без красивите цъфнали дървета, които децата от първа група апликираха заедно със своите родители и посаждането на семенца от латинки, за които да се грижат ,за да видят красивите им цветчета. Децата от втора група, рисуваха с акварел цъфнали дървета, рисуваха с пастел на тема „Здравко здравец бере“, запознаха се с промените които настъпват с цветя, дървета, треви и храсти в двора на детската градина, засадиха дръвчета с помощта на деца от подготвителна група.

Децата от двете подготвителни групи заедно почистиха двора на детската градина, засадиха здравец и пролетни цветя- нарциси, иглики , рози и дърво-кестен, поливат ежедневно момините сълзи пред входа на сградата. С планираните ситуации показани на родителите си, осъществиха поставената си цел: да обогатят своите знания и умения и да напомнят на възрастните, че светът около нас може да е по-красив и чист само с общата ни грижа и усилия!

„Мили приятели, уважаеми родители, благодарим ви за достойния пример за грижа за природата, който давате на нашите-ваши деца! Скъпи деца, благодарим ви за прекрасните усмивки и весели смехове, с които направихте тази седмица наистина специална! Ние – педагози, деца, родители отправяме към обществото нашето послание: „Хора, обичайте Земята, защото тя е наш дом!”, казват от ДГ „Калина” – Плевен.

Снимки: ДГ „Калина” – Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: