Третиране на стрии с CO2-лазер! Вижте промоцията за м. май!

30.04.2018 17:18

 

Визитка
Д-р Наталия Димитрова завършва медицина 2001 година в Медицински Университет, Плевен. През 2007 година придобива специалност по дерматология и венерология в Медицински Университет, Плевен. Член на Българското Дерматологично Дружество и Български Лекарски Съюз. Участник в множество конференции по дерматология и естетична медицина.
Допълнителни квалификации:
ХИМИЧЕСКИ ПИЛИНГ, МЕЗОТЕРАПИЯ И ФИЛЪРИ, КОЛАГЕНОВА МЕЗОТЕРАПИЯ, ФИЛЪРИ, ПРИЛОЖЕНИЕ НА БОТУЛИНОВ ТОКСИН, ПРИЛОЖЕНИЕ НА ELOS ТЕХНОЛОГИИТЕ В ДЕРМАТОЛОГИЯТА И КОЗМЕТИКАТА, ТРЕЙДЛИФТИНГ, МИКРОСКЛЕРОТЕРАПИЯ

Какво представляват стриите?
Това са дефекти в кожата, които изглеждат като симетрични,плитки, виолетово-червени бразди в началото, в последствие стават бели и лъскави. Те са причинени от разкъсване на колагеновите и еластичните влакна в дермата. Развиват се в резултат на механично опъване и разтягане върху кожата, каквото се среща при бързо израстване, внезапно напълняване или отслабване, при бременност и кожни или подкожни новообразувания. Някои специалисти по кожни болести споделят за развитие на стрии след токсични кризи, метаболитни и ендокринни синдроми и смущения. Появяват се по корема, седалището, гърдите, бедрата и рамената. Често се развиват стрии при внезапно покачване на мускулната маса при спортисти от сферата на културизма. На практика това са кожни лезии, които са линеарни и са разположени симетрично успоредно една на друга. Задължително се разполагат спрямо линиите на цепливост по кожата.
Има основания да се мисли, че стриите са резултат от действието на кортизона, отделян от надбъбречните жлези. Тези жлези са много активни през третото тримесечие на бременността. Но фактът, че познаваме вероятния механизъм за появяване на стриите, не означава, че винаги можем да предотвратим тяхното образуване.

Какво да мерки да взема против стрии и тяхното премахване?
Превенцията на стриите е възможна, като спазване на нормалното тегло, използавне на подходящи кремове и масла, които ще хидратират кожата. Но за съжаление, предразположенността към развитие на стриите се унаследява генетично, и при определени външни и вътрешни влияния върху организма, понякога дори и при спазване на определени правила, стриите се развиват.
Веднъж появили се, стриите трудно се поддават на лечение. А за пълното им премахване може да се говори само след хирургичната намеса.
Но все пак медицината не стои на място и съществуват методи, които биха могли да подобрят вида на стриите, почти до нормално състояние на кожата.
Дермато-козметичен център Арт-медика Плевен предлага следните процедури за борба със стриите:
Химически пилинг с трихлороцетна киселина- чрез силно лющене на кожата се постига изглаждането и, освен това се задействат репаративни процеси в кожата, които спомагат за стмулирането на колагеногенезата.
Кристално микродермабразио – действието е подобно на това на химически пилинг, само че ексфорлиацията е доста по слаба, но чрез вакуумния масаж се постига стимулиращо върху кръвообращение действие и по този начин стимулирането на колагеногенезата.
Мезотерапия с растежни фактори и биомиметичин пептиди – една уникална по съставките си мезотерапия , която мощно стимулира колагеногенезата.
Мезоролер – принципът е същият като на мезотерапията, само че вместо игла се използва ролер.
Въздействие чрез еlight – чрез комбинирано светлинно и радиочестотно въздействие се постига загряването на дермата и фибробластите в нея, които от термичния ефект засилват колагеногенезата.
Радиочестотно третиране – радиочестота прогрява дермата, и по този начин се активират фибробласти и се увеличава продукцията на колагена.
За по-добър ефект е необходимо прилагането на комбинация от изброените процедури.

За контакти:
Дермато-козметичен център Арт-медика Плевен
гр. Плевен, ул Ресен № 15 (улицата зад съдебната палата), тел. 0878681490, 0898816845
www.art-medica.eu
e-mail: [email protected]

#тагове:

НАЙ-НОВИ: