Преглед на художествената самодейност събра над 150 участници от община Пордим

30.04.2018 11:36

По утвърдена вече традиция всяка година, през пролетта се чества „Деня на художествената самодейност“ в Община Пордим. 15-тият преглед на художествената самодейност в Община Порим е ден, в който деятелите и любителите на народното творчество отбелязват своя празник. Той свързва всички хора, търсачи на красивото и истинското. Това е ден на таланта, на българския дух и култура. Празник, чрез който се стремим да запазим народната традиция, фолклор, самобитност и родолюбие.

И тази година на 27 април се проведе 15-ото издание на Прегледа. В него се включиха всички читалищни колективи, над 150 участника повече от 2 часа пяха, танцуваха и свириха в препълнената зала на НЧ „Иван Радоев“ – гр. Пордим.


Приветствие към всички присъстващи отправи кмета на Община Пордим Детелин Василев, празника уважиха и общински съветници и кметовете на населените места на общината.


След изявите на всички самодейци ,всички участници бяха поздравени от г.н Василев, който връчи и специални награди на три от читалищата за цялостен принос, във връзка с популяризирането на българския фолклор и повишаване авторитета на Община Пордим. Първото място бе присъдено на НЧ „Светлина 1905“ с. Вълчитрън, втора награда получи НЧ „Иван Радоев 1907“ гр. Пордим и третото място беше отредено на НЧ „Пробуда 1903 “ с. Тотлебен
Всички останали участници получиха грамоти и статуетки за участие на прегледа.

Снимки и информация: Община Пордим

#тагове:

НАЙ-НОВИ: