Плевенчани с големи сърца помагат на многодетно семейство в нужда

30.04.2018 13:04

Плевенчани с големи сърца помагат на семейство с 6 деца. Инициатор на благотворителната акция е Миглена Цанова, по чиято идея в Плевен за Трети март бе създадено най-голямото българско знаме, ушито от деца.

Миглена храни малката Николета, до нея е майката Ани

За затрудненото положение на семейството на Ани и Цанко Маринови Миглена разбира от социалната мрежа Фейсбук, където вижда публикувани снимки. Семейството живее от няколко години във фургон край Табаковия язовир, където Цанко е охрана. Преди месец се ражда и шестото им дете – Николета. Всички деца са много хубави, добре обгрижвани, а двете най-големи са ученици във 2 и 3 клас и всеки ден вървят по 5-6 км, за да стигнат до училището си, разказва Миглена.

Именно по нейна инициатива бяха осигурени най-необходимите вещи и дрешки за най-малкия член на семейството. С помощта на Миглена всички деца на Маринови ще имат и отговорен педиатър, който ще се грижи за здравето им.

Най-голямото предизвикателство сега обаче е да се намери дом за Ани, Цанко и децата им. Миглена вече е на финала да събере всички необходими документи за кандидатстване за общинско жилище, но се опасява, че този процес е бавен, а семейството се нуждае истински дом.

Хубавата новина е, че полицай от Плевен предоставя ремонтирана вила над Мъртвата долина на семейството. Там то ще може да живее в добри условия – с баня, кухня, уютни стаи до настаняването си в общинско жилище.

„Обръщам се към членовете на Комисията, която отговаря за одобряването на кандидатите за общински жилища, да ни съдйстват. Знаем, че има много желаещи, но това семейсто се грижи за децата си и иска да има свой дом, нека им помогнем”, призовава Миглена.

Който иска да помогне на семейството, може да се свърже с Миглена Цанова чрез фейсбук профила й.

Снимки: личен архив, Миглена Цанова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: