Концерт „Българин да се наричам“ в ДГ „Звънче“ – Плевен /галерия/

28.04.2018 15:40

Вчера в двора на ДГ „Звънче“ – Плевен се проведе фолклорен концерт под надслов „Българин да се наричам“. Инициативата е в изпълнение на дейностите по Годишен план на РУО – Плевен и е във връзка с Областната инициатива „Всички заедно можем повече“.

Концертът е с подкрепата на отдел „Образование“ към Община Плевен, Диана Данова – председател на ПК „Образователна политика и читалищна дейност“ към Общински съвет – гр. Плевен, НЧ „Тракия – 2013 “, Северняшки ансамбъл – Плевен и Дружество „Традиция“ – Плевен. Гости на събитието бяха Албена Тотева – началник на РУО – Плевен, Маруся Додова – старши експерт по предучилищно образование, Мария Атанасова и Мариета Георгиева – главни експерти в отдел „Образование“ към Община Плевен, Диана Данова – председател на ПК „Образователна политика и читалищна дейност“ към Общински съвет – гр. Плевен.

Участие взеха около 150 деца и 100 възрастни, облечени в народни носии, а в Плевен за първи път се провежда подобно мащабно мероприятие с деца в предучилищна възраст.

ДГ „Звънче“ е с дългогодишни традиции в областта на българския фолклор и по време на празника демонстрира пред своите гости резултатите от своята всеотдайна, усилена и ползотворна работа. Приоритетни за екипа на детското заведение са съхраняването на националното самосъзнание и възпитаването на родолюбиви, горди и достойни млади българи. Наред с многобройните си успехи и постижения в областта на предучилищното образование, през тази година градината е носител и на златен медал и диплом за първа награда в националния музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ – гр. Пловдив.

Снимки и информация: ДГ „Звънче” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: