До юли 2019 ремонтът на пътя Червен бряг – Чомаковци трябва да е приключил

27.04.2018 10:33

Срокът за завършване на строително-монтажните работи по строителството на ЛОТ 17 Път III – 306 Червен бряг – Чомаковци е юли 2019 година. Това става ясно от писмен отговор от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на питане на плевенските депутати от ПП ГЕРБ Пламен Тачев, Владислав Николов и Ралица Добрева.
Изпълнението на рехабилитацията на пътната отсечка включва изграждане на нова пътна конструкция за превозни средства над 10 тона, подмяна на пътната настилка, подмяна на паважната настилка в гр. Червен бряг, подобряване на отводняването чрез изграждане на облицовани окопи между Червен бряг и Чомаковци, изграждане на два тръбни водоскока, монтиране на нови бетонови бордюри, полагане на хоризонтална маркировка с висока нощна видимост, монтиране на нови пътни знаци и ограничителни системи.
В писмения си отговор до плевенските народни представители от ПП ГЕРБ министър Нанков уточнява още, че основно ще бъдат ремонтирани мостовите съоръжения над р. Златна Панега в Червен бряг и над р.Бриша в с. Чомаковци. На входа на Чомаковци на мястото на съществуващия стоманен мост над р. Искър ще бъде изграден нов стоманено-бетонен с габарит на пътното платно 8 метра.
С ремонта на пътя Червен бряг – Чомаковци ще се подобри комуникационната връзка между областите Плевен и Ловеч и ще се осигури бърз достъп до АМ „Хемус” и ферибота Оряхово-Бекет.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: