„Лебедово езеро” завладява Плевен с грандиозен и зрелищен спектакъл на 6 юни

27.04.2018 17:02

Мащабен 3D-декор, пленяваща хореография, пищни костюми и невероятното майсторство на многонационалния екип очакват плевенската публика

Феерия, магнетизъм и море от емоции завладяват публиката на грандиозния балетен спектакъл „Лебедово езеро“, който ще покори и Плевен на 6 юни от 21:00 ч. в Летен театър „Кайлъка“. За първи път в своята 92-годишна история Държавна опера Стара Загора поставя балета-перла от Пьотр Илич Чайковски. Мащабният проект е поверен на примабалерината, педагог, хореограф и настоящ ръководител на многонационалната трупа на Старозагорската опера – Силвия Томова. Тя поставя балета на базата на класическата версия на Лев Иванов и Мариус Петипа.
Впечатляващият спектакъл оставя без дъх зрителите още в самото начало с пищния си 3D декор, който представлява мащабна конструкция, обграждаща цялата сцена с готическа каменна колонада и огромни пана с фототапет. Художник на декора и костюмите е младият талант Денис Иванов. Той превръща класическия балет в модерно представление, решено с всички актуални средства на съвременната сценография и сценична техника и възможности.
В новия спектакъл на „Лебедово езеро“ декорът и костюмите допълват и подчертават режисьорската концепция и са отражение на експресията, която цели конкретно внушение на публиката.
След премиерата в Стара Загора „Лебедово езеро” успешно гастролира в страната, като гр. Плевен е избран специално за един от първите градове през лятното турне 2018 г., част от националния тур на мащабния проект.

БИЛЕТИ: Билетни каси НЧ „Съгласие“ и бул. „Д. Попов“ № 15
ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: тел. 0887 445 264 и 0879 911 363

#тагове:

НАЙ-НОВИ: