Пъстър празник, посветен на здравето, организираха в ДГ „Калина“ – Плевен

26.04.2018 8:12

Всяка година Световната здравна организация организира празници, посветени на здравеопазването, като мотото им е различно и се акцентира върху разнообразни приоритетни теми. Мотото на кампанията тази година е „Здраве за всички“, а основната тема: „Универсален достъп до здравеопазване: за всеки навсякъде“.
С участие в тази поредица се включиха децата от втора „А“ група при ДГ „Калина“ гр. Плевен с учители П. Атанасова и Л. Габрова с празник “Здрав и чист“, който имаше цел повишаване на здравната култура на подрастващите и уважение към професията на здравните работници. Гости на празника бяха родителите на децата, Ж. Атанасова – директор на ДГ “Калина“, медицинските сестри на детската градина М. Димитрова и Р. Тодорова и В. Русева представител на Асоциацията на медицинските сестри в гр. Плевен.


В деня на здравето под мотото „Здрав и чист“ с музикалната приказка “На горската поляна“, песни и танци, децата „научиха“ Мечо, че сами трябва да опазват своето здраве и живот, за ползите от зеленчуците и плодовете за човешкото здраве, за хигиената и ролята й в живота им, как да пазят тялото си здраво и колко голяма е нуждата от ежедневното прилагане на придобитите хигиенни навици.
В края на празника децата подариха цветя на гостите, а те им поднесоха кошница с пресни плодове. Таткото на Галена изкопа дупки в които децата да посадят дръвчета – кедър, летен дъб и лиственица – с които да обогатят растителните видове в двора на детската градина.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: