700 изпълнители от 4 до 87 години ще участват във Фолклорния фестивал „Гергьовски люлки“ в Левски

25.04.2018 16:27

Община Левски и НЧ „Георги Парцалев 1901“ – Левски канят любителите на българския фолклор на петото издание на Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки“ 2018 г. на 1 май /вторник/ от 9.00 ч. на откритата сцена пред Общината.


Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки“ доби широка популярност и т.г.интересът към него е изключително голям. Около 700 са изпълнителите от 4 до 87 години в различните възрастови групи и категории. Певчески и танцови състави, индивидуални изпълнители от градовете и общините Плевен, Свищов, Габрово, Летница, Пордим, Тетевен, Павликени, Белене ще се надпяват и надиграват с изпълнения на автентичен и обработен фолклор.
Във Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки“ 2018 г. щи видим и талантите на община Левски от читалища, училища и детски градини. Те няма да участват в конкурса за да дадат възможност на гостуващите състави и изпълнители , а ще представят гала концерт, информират от общината.
Авторитетно, петчленно, жури с председател проф. д-р Тодор Киров, декан на факултет „Музикален фолклор и хореография“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, ще има нелеката задача до отличи най-добрите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: