Служители на РЗИ – Плевен излязоха на протест

23.04.2018 13:02

Служители на Регионалната здравна инспекция в Плевен се присъединиха към националния протест, подкрепен от синдикалните структури по места. Част от работещите в плевенската Здравна инспекция излязоха с плакати днес пред сградата на РЗИ, докато други техни колеги се включиха в протеста, който се провежда по същото време в столицата.


Основните искания в петицията, която ще бъде внесена в Министерството на здравеопазването, са за създаване на Класификатор на длъжностите за работещите в РЗИ, за промяна на индивидуалните основни месечни заплати и начина за оценяване работата на служителите, за по-добра кадрова обезпеченост, която да отговаря на специфичните функции на системата. Протестиращите споделиха пред медиите, че сегашната система на заплащане не допринася за осигуряване на равно възнаграждение за еднакъв или равностоен труд поради пожелателния характер на текстовете за допълнителни възнаграждения за постигнати резултати.


„Обещанието за 18-процентно повишение на основната работна заплата на служителите в системата на РЗИ не се изпълни. Реалното увеличение е средно с 5-7% за цялата страна“, отбелязаха специалистите от РЗИ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: