Пъстър спортен празник събра родители и малчугани в плевенската зала „Балканстрой“ (галерия)

23.04.2018 17:18

„Заедно наистина можем повече…“ – казаха учителите на децата от трета група „Приятели“ в ДГ „Първи юни“ – Плевен, в отговор на инициатива на Регионалното управление на образованието под наслов „Всички заедно можем повече“. Това информира директорът Александра Иванчева. Те решиха заедно с родителите да опитат да засилят интереса на малките към спорта. Идеята подкрепи Борислав Генков, бивш състезател на баскетболен клуб „Спартак“ Плевен и баща на възпитаника на детската градина Виктор, и покани цялата ентусиазирана група от деца, родители и учители в съботния ден в спортна зала „Балканстрой“. Спортната зала ги посрещна с целия си блясък и както се очакваше, предизвика възклицания сред малките с мащаба си, а големите предизвика да изпробват уменията си под баскетболния кош. Сред някои от тях предизвика носталгия, сред други – ентусиазъм и може би изкушение да се посветят в бъдеще на баскетболната игра.


Учителите Дида Тодорова и Нина Дакова бяха подготвили кратък сценарий, за да може да се съчетаят в добро съотношение и спортните прояви, и музикалните изпълнения. Музикалният блок подготви учителят по музика Мария Иванова, а песните и танците бяха със спортно съдържание, за да подкрепят и подсилят зараждащия се спортен дух в сърцата на децата. Имаше и изпълнение на мажоретки, след което състезателният дух вече не можеше да бъде възпиран. Децата и родителите участваха в щафетни състезателни игри, в които показаха добри двигателни качества, но също съобразителност, бързо мислене и уважение към правилата.


Наставникът в баскетбола Борислав Генков направи кратко представяне на достойнствата на баскетболния спорт, описа характеристиките на баскетбола, които развиват не само физически качества и дееспособност, но обогатяват и общата интелигентност. След теоретичното представяне направи кратка тренировка на отборите на момичетата и момчетата и ги пусна в игра… За кратките 5 минути игра на баскетболното поле децата изживяха богат диапазон от спортни емоции.


След играта на децата, на игрището бяха поканени големите. Много бързо бяха оформени два отбора, в които се включиха родители, учители, спортисти. Заключителната баскетболна среща остави усещане за истински изживяно удоволствие, а вероятно ще ни остави и спомен за пълноценно общуване и приятелство.
Децата получиха медали, които да продължат да подсилват интереса им към спорта. Медалите им връчи лично Иван Кюлджийски, заместник-кмет в Община Плевен, направление „Младежки дейности, спорт и туризъм“, заедно с Теменуга Тодорова, експерт от отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: