На „Еко лято в библиотеката” кани НЧ „Илия Бешков 1898“-Долни Дъбник

23.04.2018 14:26

НЧ „Илия Бешков 1898″ – Долни Дъбник започна работа по проект „Еко лято в библиотеката“. Той се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България“ в рамките на конкурс „Библиотеката активен участник в обществения живот“.

Целта на проекта ни е да се формира отговорно отношение у младежите за опазване на околната среда; да се използват онлайн платформи и съдържание за формиране и развитие на грамотност за природната среда; да се подобрят уменията на младите хора в използване на ИКТ технологии; да се осмисли свободното време на младите хора чрез организиране на екоработилници, екохепанинги, екозанимания и екозабавления през едно еколято, разказват от културния институт.

В различните дейности по проекта ще бъдат ангажирани деца на възраст от 3 до 11 клас от НУ “Св.Св. Кирил и Методий” – Долни Дъбник и от СУ “Христо Ботев” – Долни Дъбник.

Партньори на читалището са освен двете училища, но и НЧ “Прочит 1925” с. Петърница, НЧ “Искра 1903” с. Садовец и НЧ “Развитие 1907” с. Крушовица.

Основните проблеми, които ще се опитаме да преодолеем, са да променим нагласите у децата и младежите, че природните ресурси не са неизчерпаеми, че е важно да бъдат пестеливи, да възстановяват и пазят заобикалящия ги свят, казват още от Читалището. И добавят, че младите хора трябва да открият смисъла от разделното събиране на отпадъци и възможността за рециклиране.

Искаме да ги накараме да усетят, че светът е красив и уютен, но за да е такъв, всеки един от тях и нас трябва да е лично ангажиран с проблемите на околната среда. Да създадем среда за възприемане на екопослания от малките до големите!, добавят още от НЧ „Илия Бешков 1898“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: