ОУ „Васил Левски“ – Плевен отличено с плакет и грамота от Националния ученически празник „За хляба наш…”

22.04.2018 12:11

За втори път ОУ „Васил Левски“ – Плевен получава плакет и грамота за отлично представяне и активно участие в XX Национален ученически празник „3a хляба наш…“ в Благоевград. Грамоти и награди за спечелените сред участници от над 100 училища ПЪРВО, ВТОРО МЯСТО и поощрителни награди, завоюваха второкласниците ДАНИЕЛ ДИМИТРОВ с неговия разказ в книжка „Пътят на Житко“, ВИКТОР МИТАКОВ за паното „Жътварка“, ДЕНИЦА ДИНКОВА , за стихотворението „Житената питка“ и ЦВЕТИН КАЛЧЕВ – за макета „Жива нива“. Победителите са възпитаници на учителите Богомила Милчева и Станислава Симеонова, информира директорът на плевенското училище Таня Тонева.


XX Национален ученически празник „3a хляба наш…“ се провежда под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Проявата е част от културната програма на Община Благоевград за 2018 година, част от Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката и е включена в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерския съвет.

Целта на Националния ученически празник ,3а хляба наш….“ е да разшири научните познания за производството и значението на хляба, да запознае с българските традиции и обичаи, свързани с хляба и хлебните продукти и проучване традициите на други европейски народи.Идеята е и да се повиши интересът на учениците към творческа изследователска, събирателска и краеведческа дейност, както и изграждане на интерес към професиите, свързани с производството на хляб.


Силното представяне на другите ни участници е овенчано с грамота и плакет за отлично представяне на училището. Представените седем изложби показаха красивите състезателни проекти на талантите Ева Петрова, Дочко Чалъков, Кристина Върбанова, Ана Мария Гонзало Лопез, Гергана Шетовска, Дария Цанкова, Денислав Карагьозов и Деница Върбанова. Поздравления за всички тях, семействата и учителите им!, добави Тонева.

Снимки: ОУ „Васил Левски”-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: