3 900 лева събра благотворителният концерт в подкрепа на Международен фестивал на китарата Плевен 2018 (галерия)

21.04.2018 13:07

3 900 лева бяха събрани на благотворителния концерт в подкрепа на Международен фестивал на китарата Плевен 2018. Проявата, организирана от Сдружение „Изкуството до мен“, събра снощи в ресторант „Двете сърнета“ в „Кайлъка“ стотици любители на китарното майсторство, превръщайки се в истински празник на младостта и таланта.

1 500 лева от събраната сума бе дарена от Лайънс клуб – Плевен, а останалите средства в подкрепа на четвъртото издание на мащабния музикален форум, което предстои тази година – от гостите на събитието. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха младите изпълнители от Китарен ансамбъл – Плевен – възпитаници на Школата по китара с ръководител Николай Михайлов при Читалище ЛИК – Плевен, Studio 84 Project и легендарната група „Атлас“ в състав Георги Арсов – вокал и китара, Петър Писарски – китара и Иван Несторов – бас.

Осмата поредна благотворителна вечер в подкрепа на събитието, събиращо в Плевен виртуози от цял свят, бе открита от организатора на фестивала Ники Михайлов, който благодари за подкрепата на всички, съпричастни с каузата. Едва ли с думи мога да изразя своята признателност към вас и затова предпочитам това да се случи със средствата на музиката, обърна се към гостите той. Михайлов отбеляза, че само за три години Плевен се утвърди като домакин на един от най-силните европейски фестивали за китара, посещаван ежегодно от участници от над 20 държави от поне три континента. Само през миналата година зрителите на концертите в рамките на фестивала бяха над 2 000, което не може да не ме прави горд, допълни още преподавателят по китара.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: