4 000 лева за даровити деца от училището събра благотворителният концерт на СУ „Крум Попов” – Левски

20.04.2018 15:44

Прекрасен вълнуващ израз на многостранния талант на възпитаниците на СУ „Крум Попов” беше концертът с благотворителна цел на 19 април в НЧ „Георги Парцалев-1901”, посветен на 95-та годишнина от създаването на училището. Желанието на учениците и учителите от училището заедно да творим добро получи внушителна подкрепа от гражданите на град Левски. Сред гостите бяха кмета на общината Любка Александрова и общинското ръководство, председателят на ОбС –Левски Дочко Дочев.


За пореден път истински, пъстър и жизнерадостен пролетен букет от младост, талант и красота изпълни сцената на читалището. С радост публиката не спираше да аплодира многостранните изяви на учениците, които показаха своите постижения в музикалното, танцово, артистично, художествено и спортно изкуство.
Индивидуални и групови изпълнения на детски, народни и естрадни песни, народни, мажоретни, карате и спортни танци и демонстрации – впечатляващ ярък израз на таланта и уменията на учениците в подкрепа на даровити деца и деца в нужда от училището.


Директорът на СУ „Крум Попов” Валентина Дженева благодари на учениците и учителите, на всички съпричастни на благородната кауза. Тя връчи на Любена Стоилкова грамота и плакет за участието и в национално състезание за компютърна графика и на Симона Стефанова сертификат от БАН за постиженията и в националното математическо състезание „Черноризец храбър” с пожелание за нови успехи. Благодари за специалния поздрав на малките мажоретки от детските градини в Левски с ръководители Сона Дунева и Валя Маркова.


Светослава Илиева – ст.експерт в РУО – Плевен, поздрави празника на доброто и благодари на всички, които подкрепят българското училище. Тя връчи сертификати от името на МОН по повод участие на ученици от училището за трети път на националния кръг на фестивала за авторска драматургия на английски език,като подчерта, че единствени те от Плевенска област са се осмелили да участват в това престижно състезание. Емануил Георгиев Борисов и Христо-Милен Методиев получиха грамоти за най-добро музикално изпълнение. Елеонора Димитрова Георгиева получи грамота за сценарист на постановката на английски език. Грамоти за най-оригинално и за комично групово изпълнение получиха учениците от седми и десети клас.


Събраните средства от благотворителния концерт и изложбата-базар в размер на 4 004 лв. обяви зам.-директорът на училището Н.Чингова. С тях, както обяви училището, ще бъдат подкрепени даровити деца и деца в нужда от училището.
С цветя, благодарности, поздрави и пожелания от обществения съвет, ученическия парламент, учители, родители, граждани беше наситен празникът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: