Деня на Земята отбелязаха в ДГ „Приказен свят“ – Плевен (снимки)

20.04.2018 15:20

Под наслов „Земята е една за всички“ деца, учители и родители от ДГ „Приказен свят“ отбелязаха Деня на Земята. По повод Международния ден на Земята – 22 април, в ДГ „Щастливо детство“, филиал „Приказен свят“, гр. Плевен, деца, родители и учители от Първа група „Пчелички“ изработиха еко послания и табели.

В детската градина вече е създадена традиция за занимания и прояви, свързани с екологично образование и възпитание, опазване на околна среда и грижи за природата. В целия този „водовъртеж“ децата въвлякоха и своите родители. Целта е децата да обогатят своите знания и умения и да напомнят на възрастните, че светът около нас може да е по-красив и чист само с общата ни грижа и усилия! Инициативата беше организирана от учителките на групата Ивелина Сидерова и Нели Симеонова под мотото на Областната инициатива „Всички заедно можем повече“-Ден на отворените врати.

Най-емоционалния момент за децата бе пускане на балони с еко послания в цветовете на Земята, а след това с музикален призив: „Природата пазете! Благата й пестете! Животът на земята съхранете!” децата изразиха отношение към природата. На родителите бяха връчени Благодарствени адреси за отзивчивостта и ентусиазма, с който прегърнаха идеята за създаване на трайни практически еко навици у децата от най-ранна детска възраст.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: