С „Малкият принц” – мъдрата книга за малки и големи, продължи Маратонът на четенето в Асеновци

19.04.2018 11:00

„Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите“. С този мъдър цитат започнаха днес своя урок в библиотеката четвъртокласници с класен ръководител г- жа Тинка Асенова. Всички деца четоха откъс от книгата „Малкият принц” на Антоан дьо Сент – Екзюпери.
„Малкият принц” е една красива, нежна, пълна с човещина и любов приказка. Основната тема на книгата е за приятелството и провокирани от г-жа Асенова и библиотекарката Петранка Стефанова, децата разсъждаваха върху мъдрите мисли, написани в книгата.


Всички малките читатели получиха подарък от библиотеката с 26 любими цитата от „Малкият принц”. Всички заедно четоха любимите цитати и разсъждаваха върху всеки един от тях. Децата обещаха да ги пазят и когато им е нужно да ги четат. Обещаха да са добри, да обичат цветята и хората, да съдят хората не по думите, а по делата; да са търпеливи с възрастните, защото всички възрастни са били най- напред деца!
С този урок в библиотеката продължава и нашият „Маратон на четенето”. Очакваме при нас в библиотеката малки и големи, за всички има интересни книги, които да предложим. Всяка книга очаква своя читател, сподели библиотекарят Петранка Стефанова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: