Кметът на Кнежа подписа договор за 2 млн. лв. за ремонт на ДГ „Звездица“

18.04.2018 16:58

Днес в Държавен фонд „Земеделие“ кметът на Община Кнежа Илийчо Лачовски подписа Договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в Детска градина „Звездица“, град Кнежа“. Проектът е на обща стойност 1 930 356,67 лв. с ДДС осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-20120 г., по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.
Със средствата ще се изпълнят мерки за подобряване на енергийната ефективност на сградата на детската градина – предвидено е цялостно саниране на сградата, подмяна на останалата стара дървена дограма с нова. Предвижда се цялостна подмяна на покривното покритие, топлоизолация на фасадите, покривната таванска плоча, както и изолация на пода на помещенията на първия етаж. Ще се приложат мерки за повишаване ефективността на отоплителната инсталация и котелната уредба, както и за намаляване консумацията на електроенергия, чрез подмяна на отоплителни тела, монтаж на соларна инсталация от слънчеви колектори и подмяната на част от осветлението с енергоспестяващо такова.
Част от средствата по проекта ще се използват за подобряване на материалната база на детската градина. Предвидено е доставка на оборудване и цялостно обзавеждане – нови мебели, нова техника и уреди, и нови детски пособия за игра.
С реализацията на този мащабен и изключително значим проект ще осигурим на децата, посещаващи детската градина и на всички бъдещи нейни възпитаници по-добри условия за обучение и развитие. Ремонтираната и модернизирана сграда на Детска градина „Звездица“ ще бъде ефективно експлоатирана с възможно най-малко въздействие върху околната среда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: