Ден на отворените врати се проведе в Районен съд – Червен бряг

18.04.2018 10:18

На 16 април – денят, в който се чества приемането на Търновската конституция, в РС Червен бряг се проведе „Ден на отворените врати“, съобщиха оттам. Кампанията премина под надслов „Права на детето“. Тази година мероприятието беше ориентирано основно към учениците от 09 до 11 клас, като имаше за цел да изгради начална представа у непълнолетните за устройството на правораздавателната система в Република България.

Поздравителен адрес под формата на музикална китка бе изнесена от четвъртокласници , водени от техния класен ръководител Красимира Манева.

В рамките на деня се проведоха различни инициативи, сред които провеждане на конкурс за детска рисунка на тема „Един ден в съда” и разиграване на симулиран съдебен процес на дело за развод.

В конкурса за детска рисунка участие взеха 18 деца от II до VI класа , като победителите са:

* в първа група /от първи до четвърти клас вкл./ наградените са:

1 място – Анелия А. Димова – IV клас;

2- ро място разделят Габриела К. Каменова и Антоанета Б. Кунчева, и двете от III класа;

3-то място разделят – Петя И.Петкова от II клас и Цветелина Г.Панова – IV клас;

* във втора група / от пети до седми клас вкл./ – победител и единствено участник е Божидар Б. Маринов – VI клас.

Ролята на съдията в симулирания съдебен процес беше поверена на Тодор Радославов Ценов ученик от XI клас от училището партньор СУ „ Д-р Петър Берон”. В играта процес взеха участие още 11 деца, които пресъздадоха в разбираема форма ролята на всеки от участниците в процеса (магистрат, защитник, подсъдим, ищец, ответник, свидетел, вещо лице и др.).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: