Румен Петков: Левицата в България се нуждае от активен диалог

17.04.2018 17:38

Левицата в България се нуждае от активен диалог. На предстоящия ни конгрес ще поканим широк кръг от партии. Това заяви по време на пресконференция в Плевен Румен Петков – член на ИБ на АБВ. По думите му от плевенския регион ще бъдат излъчени 45 делегата за най-висшия форум на партията, който ще се проведе на 19 май.
„На нашия конгрес ще поканим широк спектър от партии. За нас е много важно да утвърдим разбирането, че АБВ е нужна като патриотична, прогресивна формация, социална и ляво ориентирана формация, както и ясно да заявим, че без активен диалог сега, левицата в България може да се окаже в положението на левицата в Унгария“, посочи Румен Петков и припомни, че левицата у нас не е печелила избори от 2005 година. „Прехвърлили сме десетгодишния юбилей и ако искаме да променим съдържателно нещата, трябва да започне активен разговор за политика и политически решения. Аз продължавам да считам, че през месеците юли или септември, премиерът Борисов може да изненада всички останали политически партии и да предизвика извънредни парламентарни избори и всички ще бъдат неподготвени. Оставям настрани, че законодателството, на първо място изборното, разбира се, трябва да набележи ефективни мерки срещу купуването на гласове”, допълни още членът на ИБ на АБВ.
По късно през деня Румен Петков и областният председател на АБВ-Плевен Цветан Антов посетиха региона на Никопол и дариха книги за местни читалища. Двамата се срещнаха с жителите на селата Любеново, Въбел и Новачене, с които обсъдиха възможностите за преодоляване на проблемите около лошата пътна инфраструктура, водеща до населените места и липсата на качествена интернет услуга в района.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: