Бурни аплодисменти за „Ледената кралица“ на сцената на „Съгласие“ (галерия)

17.04.2018 11:07

При огромен интерес и под бурни аплодисменти премина снощи премиерата на най-новата продукция на Балетната школа при Читалище „Съгласие“ – „Ледената кралица“. В него отново са съчетани различни танцови техники – класическа и палцова, модерен балет, до уличен хип хоп и брейк. Музиката е колажна, изградена около саундтрака на филма „Ледената кралица”, а танцьорите са със своите нови бляскави костюми.


Това е 64-и творчески сезон на Балетната школа – най-старата в България, с много свои последователи и възпитаници, които се изявяват на професионални сцени, припомни художественият ръководител на школата Маня Николова. Тя поясни, че „Ледената кралица” е поставяна и преди 6 години, но самата приказка е толкова красива и благодатна да бъде представена с езика на танца, че е решила да я възстанови отново. „Поколението се сменя – както в нашата публика, така и в състава. Тазгодишната постановка има своите различия от предишната – като сценарий и режисура”, категорична е Николова.


Балерините не само танцуват, но са и действащи актьори на сцената. Поуката е, че винаги побеждава доброто. А целта – да се възпитават децата да ценят изконните човешки добродетели, но и да заобичат изкуството. А детето най-добре възприема изкуството, когато е предложено от негов връстник. Тогава вече връзката е много по-лесна, стената пада, сочи опитът на Маня Николова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: