Плевенчани със силно представяне на писта „Серес“

16.04.2018 12:53

По невероятен начин приключи 2-ят кръг на BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2018. Рекордът за най-бърза обиколка в историята на пистата Серес беше подобрен и отново е български. Ангел Караньотов подобри постижението на Мартин Чой и вече най-бързото пробягване с мотоциклет е 1:18: 564 минути. С няколко хилядни от секундата Караньотов записа официално името си в историята и вече е начело в престижната класация.

Както в събота, така и в неделя, битката в Кралския клас SuperBike1000 между Караньотов ( Оувърдрайф рейсинг, Дукати) и Чой ( Еко БМВ Рейсинг тим, БМВ) беше уникална. Ангел стартира отлично и поведе конкуренцията от 19 пилоти. Разликата между тях до предпоследната обиколка се движеше в рамките на 1 секунда, но в 12-тата в ситуация с двама изостанали пилота Чой успя да изпревари основният си конкурент и спечели състезанието с аванс от 0.3 секунди. Невероятното каране през уикенда и на двамата накара феновете на спорта, които бяха по трибуните дълго да ги аплодират. Трети в неделя на почти 50 секунди след победителя Мартин Чой завърши Роберт Мурешан (Румъния).

Не само в SuperBike1000 беше оспорвано и интересно на пистата. В клас SP 125 победата спечели Християн Бузалковски от Македония, който финишира с аванс от 11.1 секунди пред Жулиета Ленкова ( МСК Плевен, Априля) , а трети днес завърши на 41.3 от Бузалковски Стилян Тодоров ( МСК Плевен, Каджива).

Първото място в F600 се реши буквално в последните метри на 12-те обиколки, когато Керем Укар ( Турция, Хонда) успя да задържи лидерството си с само с 0.02 секунди аванс пред Коста Йованович ( Сърбия, Ямаха). Зад тях на 0.9 секунди финишира Красимир Михайлов ( Троян мото клуб, Хонда). Същата ситуация се получи и в F1000 където Бойко Божинов ( Зедмото, БМВ) спечели победата, завършвайки на 0.03 секунди пред Алтуг Инан ( Кавазаки). Българинът поведе колоната още от старта, но с невероятно силно каране в последните 3 обиколки Инан кара на ръба на риска и настигна Божинов. Нашият пилот обаче успя излезе от вътрешната страна на финалния завой и пресече първи финала за радост на родната ни агитка. Трети в този клас остана Бурак Албайрък ( Турция, Хонда), който видя флага на 16.9 секунди зад Бойко Божинов.

В SuperSport 600 отново имаше напрежение до края на 12-те обиколки. Александър Георгиев ( МСК Плевен, Хонда) поведе от старта , но още в първия завой беше изпреварен от Пламен Петров ( Троян Мото Клуб, Ямаха), а плътно зад тях се движеше Боян Бончев ( АИТ Рейсинг тим, Ямаха). Тримата заедно с Йонел Паскота ( Румъния) се движеха в група през цялото време , но във финалната обиколка Георгиев изпревари Петров и с минимален аванс от 0.186 секунди се поздрави с победата. Трети в крайното подреждане остана Бончев, завършвайки на 1.754 секунди след Александър Георгиев. Любопитна ситуация малко преди началото, след като фаворитът на домакините Димитрис Каракостас закъсня с излизането и по правилник стартира от PIT LANE. Това го прати последен, но с добро каране изпревари 17 пилота, за да стигне до 7-мото място в подреждането.

96 пилоти от 7 държави ( Гърция, Румъния, Сърбия, Македония, Турция, Австрия и България) караха през уикенда в първите два кръга на BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2018 .

#тагове:

НАЙ-НОВИ: