Първокласници на ОУ „Васил Левски”-Плевен с награди от националния конкурс „Лазарка мома гиздава”

13.04.2018 13:14

Първокласниците от ОУ „Васил Левски” – Плевен Йоана Деянова и Виктор Ангелов спечелиха второ и трето място в Националния конкурс по народно приложно изкуство „Лазарка мома гиздава”, организиран от МОН и Националния дворец на децата.

Конкурсът се провежда всяка година в навечерието на Великден с цел да се задълбочат и развият познанията на участниците за лазарските обичаи от всички краища на България и техните умения в областта на народното приложно изкуство.

Виктор и Йоана спечелиха призовите места в първа възрастова група – от І до VІ клас в конкуренция със стотици деца от цялата страна, каза дирекъорът на плевенското училище Таня Тонева. Церемонията по награждаването на отличените участници и официалното откриване на изложбата ще се състоят на 19 април от 11.00 часа в Националния дворец на децата.

„Деца като Йоана и Виктор, които не за първи път се впускат в конкурсна надпревара, показват амбиция и желание и печелят награди, са гордост за ОУ „Васил Левски” – Плевен! Поздравления!”, добавя Тонева.

Снимка: ОУ „Васил Левски“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: