Интермес

От днес до 17 април граждани ще блокират път в община Гулянци

12.04.2018 7:54

В Община Гулянци е постъпило уведомително писмо от местна гражданска инициатива, че в дните след празниците ще бъдат организирани протестни стачни действия и гражданско неподчинение, включващи блокада на второкласен път PVN II-11. Причина за недоволството е ужасяващото състояние на пътя в участъка му от с. Милковица, през с. Долни Вит и с. Сомовит до разклона за Никопол при с. Черквица и липсата на адекватни действия от страна на държавните институции.
През месец март местната инициативна група се е обърнала с молба до Министъра на регионалното развитие, Агенция пътна инфраструктура, Областно пътно управление и Областния управител на област Плевен за предприемане на незабавни мерки за ремонт на пътя. Писмото е подкрепено с подписите на 1632 – ма граждани. Община Гулянци също нееднократно е сигнализирала за състоянието на пътя.
Той е единствена връзка на жителите на селата Милковица, Долни Вит и Сомовит с общинския и областния център и съответно е единствен достъп до тях на обществения транспорт, колите на спешна помощ, пожарната и социален патронаж, ученическите автобуси. Трафикът допълнително се натоварва от тежките камиони, пътуващи от и за пристанище Сомовит. Към момента цялата отсечка е осеяна с дупки, някои от които с диаметър над 2 метра и дълбочина над 25см. Има участъци, на които изцяло липсва настилка. Актуалното състояние на пътя е реална предпоставка за възникване на произшествия и инциденти.
Местната инициативна група настоява за гаранция от страна на Агенция „Пътна инфраструктура”, че 15 – километровия участък ще бъде изцяло ремонтиран в най-кратки срокове и уверява, че протестните действия ще продължат до изпълнение на исканията.

Гражданското неподчинение е организирано, както следва:

12 април – блокада на път PVN II-11 в центъра на с. Милковица от 10:00 до 11:00 часа;
13 април – блокада на път PVN II-11 в центъра на с. Милковица от 10:00 до 12:00 часа;
16 април – блокада на път PVN II-11 в центъра на с. Милковица от 10:00 до 14:00 часа;
17 април – блокада на път PVN II-11 в центъра на с. Милковица от 10:00 до 18:00 часа.

Снимка: btvnovinite.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: