Една от най-успешните детски книги за последната година ще бъде представена днес в Плевен

12.04.2018 11:46

С представяне на детска книга и прожекция на филм при вход свободен и Плевен ще се запознае с живота и чудесата на един от най-великите светци на 20 век Лука Кримски. Днес – 12 април, от 17.30 часа в зала Катя Попова ще бъде представена една от най-успешните детски книги за последната година „Свети Лука Доктора“.

Това е едно рядко и уникално четиво, което показва чрез конкретни примери как можем и трябва да бъдем добри един с друг. Книгата ще може да бъде закупена на място. А филмът „Светителят хирург“ ще бъде прожектиран от 18.30 часа на същия ден. Лентата запознава широката общественост с житието и разказите за чудеса на хора, усетили благодатта на изцелението. Св. Лука посвещава своя живот в служение на Бога и страдащите хора. Той е сред водещите хирурзи на миналия век благодарение на откритията и разработките му в сферата на местната упойка (т. нар. регионална анестезия) и гнойно-тъканните процеси. Заради ширещата се бедност и огромната му любов към страдащия, както той нарича своите пациенти, свети Лука Кримски всеки ден по един час безплатно е преглеждал пациентите без средства и никога не е отпращал нуждаещ се.

Разтърсващи са историите и преживяванията на познавалите го лично и почувствалите помощта му. Те споделят своите емоции именно във филма „Светителят хирург“. Светителят е правил хиляди операции и всички до една са били успешни. Чрез него Бог е изцелил хиляди човеци. Св. Лука винаги започвал операция с молитва и правел кръстен знак на пациента.

Заслугата за това в България да има филм за свети архиепископ Лука е на Пловдивския митрополит Николай, който е поканил и благословил Ангел Бончев да сътвори „Светителят хирург“. Автор на детската книга и филма е водещият на новините на Тв Европа Ангел Бончев, който ще представи своите творения пред плевенчани на 12 април.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: