Граждани на Плевен дадоха на Правителството 60 дни за решаване на проблема със спортната база

11.04.2018 8:36

Подписка във връзка с окаяното състояние на спортната база в Плевен организираха граждани. Тя е адресирана до министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов, министъра на финансите на Република България г-н Владислав Горанов и министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев. Ето какво е записано в текста, разпространен до медиите:

Уважаеми господа български управници,

Пишат ви хилядите жители на забравения от вас български град Плевен!

Рядко идвате в нашия град, за да знаете какво се случва в него. Затова решихме ние да ви запознаем в няколко изречения с надеждата, че ще ни помогнете да се почувстваме като граждани на Европейския съюз, в който уж би трябвало да се намираме!

В Плевен някога имаше СПОРТ. Бяха развити различни видове спортни дисциплини. Имахме национални състезатели, имахме олимпийски, европейски и световни шампиони. Имахме футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, гребане, плуване, бокс, борба и много лекоатлети, но всичко това е в минало време – ИМАХМЕ!!

Днес в нашия роден град имаме баскетболен отбор и футболен отбор във В футболна група, а всичко друго е на доизживяване! Това е така, защото нямаме необходимите условия.

Спортът е здраве, спортът учи на уважение и изгражда навици в младите хора. Но СПОРТ без БАЗА не може да има, а в Плевен ние вече нямаме никакви качествени спортни съоръжения и това е основната причина да ви пишем.

Сигурно сте забравили, но преди около четири години на града бяха обещани пари за нова спортна зала? Дойдоха няколко работника, изкопаха една дупка и всичко свърши до там. Зала нямаме, останаха само обещанията и мечтите ни за по-добър живот за нашите деца.

Преди години имахме два стадиона, които се пълнеха до козирката на почти всички мачове. Днес на тяхно място две съборетини, които се рушат и пустеят, напомняйки ни, че скоро и целият град може да опустее.

През 2019 година, нашият град би трябвало да празнува сто годишнина на ФК Спартак Плевен, а най-вероятно до тогава той изобщо няма да съществува?!

Какво искаме ние, гражданите на Плевен:

Искаме финансиране за основен ремонт на стадиона, на базата на изготвения проект, който официално и публично беше представен на обществото.

Искаме финансиране за дострояването на многофункционалната спортна зала, на мястото на Колопистата.

Искаме финансиране за обновяване и поддръжка на всички спортни съоръжения в града.

Понеже знаем, че сте много заети, няма да ви описваме в дълги страници всичко, което ни се иска, а просто ви каним да се разходите из града ни и сами да се убедите, че за плевенските деца няма спортно бъдеще!

Ние, гражданите на Плевен, не ви молим, а ви задължаваме да направите така, че Плевен отново да има СПОРТНИ БАЗИ, СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ и СПОРТНО БЪДЕЩЕ, които да ни възвърнат духа, славата и гордостта, които имахме в предишните години!

Даваме на правителството срок от 60 календарни дни за вземане на решение относно тези казуси!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: