За традициите на Великден научиха малчуганите от ДГ “Калина“ – Плевен

05.04.2018 11:18

В ДГ “Калина“ – Плевен под мотото на Областната инициатива „Всички заедно можем повече” – Ден на отворените врати , на Велика сряда при 4-5-годишните деца от втора „А“ група с учителки П. Атанасова и Л. Габрова гостуваха родителите на децата. Децата с интерес слушаха за обичаите и традициите при празнуване на Великден и с удоволствие участваха в беседата за символите, трапезата, поздрава и християнските ритуали за празнуване Великден.
Децата пазаруваха от „вълшебния магазин“ с монети – „вълшебни думи“ материали за изработката на кошничка за яйцата, които ще боядисат на Велики четвъртък.


Деца и родители се потопиха във вълшебния свят на Великденските приготовления – обогатиха представи и впечатления и съвместно сътвориха прекрасни кошнички, за които децата оцветиха пиленце, зайчета и цветя. Специален гост беше г-жа Ж. Атанасова – директор на ДГ „Калина“. Децата се почерпиха с вкусен козунак и бяха приятно изненадани от своите родители с шоколадови яйца.
Днес на Велики четвъртък децата боядисваха яйца и напълниха кошничките не само с тях, но и с надежда на Великден тяхното яйце да стане борак, за да са здрави и засмени до следващия Великден.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: