Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд рецидивист за отвличане за жена и за влизане със сила в чуждо жилище

04.04.2018 11:36

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивист за отвличане за жена и за влизане със сила в чуждо жилище. Обвинението срещу Игнат Я. е за това, че на 14.09.2017г. в с. Гиген, обл. Плевен, отвлякъл жена от същото село, като е бил въоръжен с газово – сигнален пистолет марка „EKOL Major“, коса, нож и текстолитена пръчка с въже в единия край и верига в другия край, като деянието представлява опасен рецидив. Престъпление по чл.142, вр. чл.29 от НК.

Предаден е на съд е за това, че по същото време влязъл в чуждо жилище, като употребил за това сила, като деянието е извършено нощем и като лицето е било въоръжено. Престъпление по чл.170 от НК

През лятото на 2017 г. обвиняемият излязъл от затвора и се установил в с.Гиген, в имот, който се намирал недалеч от къщата на пострадалата. Обвиняемият се запознал с жената, започнал да посещава дома й неканен, канел я да посети неговия дом и тя се отзовавала, тъй като не смеела да му откаже, понеже знаела, че е отмъстителен. По това време мъжът й също излязъл от затвора и двамата мъже започнали често да си гостуват, като употребявали алкохол. Обвиняемият започнал да настоява жената да напусне мъжа си и да отиде с него в Гърция. Пострадалата категорично отказвала, което вбесявало обвиняемия. Стигнало се до нанасяне на побой от страна на обвиняемия върху мъжа й.

На 14.09.2017 г. след полунощ обвиняемият нахълтат в къщата на пострадалата, като държал в една си ръка коса, а в другата – текстолитена пръчка с примка и метална верига. На кръста имал пистолет и нож. Насочил косата към мъжа и закрещял към жената, да се облича и да тръгва с него. Изплашен мъжът направил опит да изтръгне косата от ръцете на обвиняемия, но не успял и порязал пръстите на дясната си ръка. През това време обвиняемият издърпал пострадалата извън жилището, както била облечена с нощница. Веднага след това извикал познат, който да ги откара с автомобил до гр. Плевен. След подаден сигнал до полицията обвиняемият бил открит и отвлечената жена освободена.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: