Ученици от Езиковата гимназия в Плевен се завърнаха от гостуване във Франция

02.04.2018 9:43

За шеста поредна година група ученици от ПГПЧЕ – Плевен, изучаващи френски език, с ръководител г-жа Румяна Гетманова – старши учител по френски език в гимназията, посетиха Франция и училището-партньор в Шалон-ан-Шампан, където българските деца живеят във френски семейства заедно с кореспондентите си.
Бяха проведени редица съвместни мероприятия, при което българските ученици показаха как се правят мартеници, представиха България с 3 презентации и проведоха урок по български език.


Тази година темата на обмена е „Забележителности в България и Франция”. В тази връзка бяха посетени подземните тунели на Шалон-ан-Шампан, оживени от лазерни лъчи и музика, беше осъществена разходка из гората Фо дьо Верзи – едно от трите места в света, където растат странни дървета. Всички се насладиха на разходката с корабче по Сена , любуваха се на Шанз Елизе, снимаха се пред символа на Париж – Айфеловата кула. Не бяха пропуснати и няколко готически катедрали в Реймс и Шалон.
Най-важното обаче са новите приятелства и чисто човешките отношения.
Учениците и учителите от Езикова гимназия – Плевен ще бъдат домакини на обмена от 11 до 15 април 2018 г., за който се готвят различни инициативи, мероприятия и екскурзии, за да могат гостите да видят и нашите забележителности и да се насладят на красивата ни природа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: