Поредица инициативи в седмицата на „Приказки без край“ в ДГ „Калина“ – Плевен

02.04.2018 17:02

В Детска градина „Калина“ – Плевен седмицата на „Приказки без край“ е посветена на 2 април – Международния ден на книгата и на Седмицата на детската книга, а дейностите са част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. Във втора „А“ група се проведе инициатива „КУПИ КНИЖКА НА СВОЕТО ДЕТЕ И Я ПРОЧЕТЕТЕ ЗАЕДНО!“. Родителите купиха книжки на своите деца, а след това в задушевна домашна среда я прочетоха . Тези съкровени мигове на общуване родител- дете в книжарницата и в процеса на четене накараха детските очи да заблестят от радост и удовлетворение.
Запечатаните моменти в снимки ще напомнят след години на децата не само за грижата на родителите им и за щастливото им детство, но и за първите стъпки към знанието чрез книгата. Във фоайето на детската градина е оформен постер за популяризиране на инициативата.
В групата гостува бабата на Мадлен и с приказки от „старата ракла“ пренесе децата във вълшебния свят на българските народни приказки предавани и до днес от уста на уста , но с неувяхваща сила на мъдростта и победата на доброто над злото.
Приказките за „Трите прасенца“, “Червената шапчица“, „Житената питка“ , “Дядовата ръкавичка “ и „Грозното патенце“ които децата вече разказват самостоятелно бяха част от “Маратон на любими приказки“, в който децата участваха с желание, а след това бяха “малки илюстратори“ и нарисуваха по детски любимите им моменти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: