130 кутии с контрабандни цигари иззети при полицейски операции в Кнежа и Гулянци

30.03.2018 10:05

130 кутии с цигари без бандерол иззеха полицаи от Кнежа и Гулянци, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Полицейските действия са в рамките на специализирани операции за ограничаване на разпространението на стоки с незаплатен акциз. Служители от РУ – Кнежа са извършили вчера претърсвания на адрес в град Кнежа.

В имота, обитаван от 53-годишна, са намерени и иззети 90 кутии цигари марка „Marble“, съдържащи общо 1 800 къса цигари без акцизен бандерол. Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване за експертизи. За извършената проверка е съставен протокол по чл. 83 от ЗМВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. По случая е уведомен дежурен прокурор при РП – Кнежа.

На 29 март 2018 година е извършена проверка в нефункционираща автомивка в град Гулянци и са установени 40 кутии с цигари марка „Busines royals“ без задължителен по закон бандерол, общо 800 къса с цигари. Уведомен е прокурор при РП – Никопол. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: