Ново пространство за културни прояви в Плевен откри народният представител Васил Антонов

30.03.2018 9:20

Народният представител и зам.-председател на Комисията по вероизповедания и парламентарна етика в НС и член на Международния секретариат на ИПАП Васил Антонов откри в конферентната зала на хотел „Ростов” пленер – живопис на тема „Православни ценности”.


Тематичната изложба е посветена на 25-годишния юбилей от създаването на Интерпарламентарната асамблея по Православие (ИПАП) в България и страните членки на организацията, като част от доброволните инициативи за популяризиране на годишнината. Организицията и реализацията на пленера са дело на съвместните усилия на народния представител Васил Антонов и плевенския художник Огнян Кузманов.


Събитието бе и официално откриване на новата зала в хотел „Ростов” – „РОС-АРТ”, където се проведе и самият вернисаж. В експозицията участват 12 художника от цялата страна, с по три платна (2бр. 65х54 см. диптих – свободна работа и 1 бр. 46х55 см. на тема „Православие”). Всички те бяха приятно изненадани от домакина с грамота за участие и уникален плакет. Всички картини ще бъдат използвани с благотворителна цел, увери депутатът Васил Антонов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: