Тържествена промоция на чуждестранните лекари от Випуск 2018 на Медицински университет Плевен – фото-галерия

30.03.2018 16:18

Тържествена промоция на чуждестранните лекари от Випуск 2018 на Медицински университет Плевен се състоя днес в зала „Магнум” на Втора клинична база. На събитието, организирано от Факултета по медицина, присъстваха близките на дипломантите, преподавателите и студентите на висшето училище. Водещ на вълнуващото събитие бе проф. Ангелина Стоянова, ръководител на Центъра за чуждестранни студенти, а Академичното ръководство бе представено от ректора проф. д-р Славчо Томов, зам.-ректора по учебната дейност проф. Маргарита Александрова, декана на Факултет „Медицина“ проф. Аспарух Аспарухов и зам.-декана – доц. д-р Добромир Димитров.


След успешно завършен 6-годишен курс на обучение по специалност „Медицина” изцяло на английски език, 36 чуждестранни студенти от Випуск 2012-2018 на Факултет „Медицина” придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Младите чуждестранни лекари са граждани на 10 държави, като най-голям брой са от Великобритания, следвани от Индия, Гърция, Турция, Нигерия, Дания, Германия, Албания, Япония и Канада. Средният успех на випуска е много добър, с висок брой отличници – 10, от които шест са дипломантите от Великобритания, трима от Нигерия и един от Канада. Те бяха наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, луксозни дипломи, грамоти, апарати за кръвно налягане и стетоскопи. Двама от отличниците, граждани на Великобритания, ще останат да специализират в УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен. Това са д-р Мохамед Суамад, носител на наградата на Ректора „Най-изявен студент 2017” по повод на 24 май и чуждестранен „Студент на годината 2016“, и д-р Ехсан Науаз.


Медицински университет – Плевен е известен като първото висше училище в страната, което през 1997 г. въвежда обучение по специалност „Медицина” за чуждестранни студенти, провеждано изцяло на английски език. Първият випуск дипломирани чуждестранни студенти завършва през 2003 г., а випуск 2018 година е 15-тия пореден.
И тази година Медицински университет – Плевен запази тенденцията за висок прием на чуждестранни студенти, желаещи да изучават „Медицина“ в Плевен – над 250 новоприети първокурсници от 26 държави, по-голямата част от които са европейски страни. За първа година най-висок е броят на студентите от Италия, следвани от гражданите на Великобритания, Индия, Германия, Швеция, Испания, Гърция, Финландия, Канада, Австралия и Япония. За първи път във висшето училище има записани студенти от Румъния и Косово.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: