Тридневен „Празник на буквите“ се проведе в НУ „Христо Ботев“ – Плевен (галерия)

30.03.2018 8:23

Неповторими, емоционални и тържествени бяха дните от 26 до 28 март за първолаците от петте първи класа на НУ „Христо Ботев“ – Плевен. Те празнуваха своя „Празник на буквите“ – тържество, което се помни цял живот. Подготовката за него започва от първия учебен ден, когато малките палавници с трепет отварят букварчето и още от първата му страничка разбират, че ги очаква интересно и вълшебно приключение в света на българската азбука. Страничка след страничка се запознават с нея и се учат да подреждат буквите в срички, сричките – в думи, а думите – в изречения. И колкото повече научават, толкова по-знаещи и можещи стават. За да дойде този ден, в който с нескрита гордост и много радост всяко първолаче да заяви: „Аз вече мога да чета и пиша!”.

Със сияещи лица, първокласниците приветстваха развълнуваните си родители, баби, дядовци, приятели, учители, които бяха дошли да споделят радостта им. Пред всички тях те с ентусиазъм и в надпревара те демонстрираха своите знания, рецитираха, пяха и танцуваха. Със завидни актьорски умения се превъплатиха в ролята на приказни герои – страшният Кумчо Вълчо, прекрасната Червена шапчица и много други. Всяко изпълнение бе посрещано с бурни аплодисменти и щастливи усмивки от публиката.

Празникът на буквите бе организиран блестящо, благодарение на екипната работа на лъчезарните учителки на първолаците – г-жа Александра Йорданова – ІА, г-жа Анелия Савчева -ІБ, г-жа Ваня Алексиева – ІВ, г-жа Йонита Милова – ІГ и г-жа Милена Георгиева – ІД, които с плам и всеотдайност се включиха в подготовката и провеждането на това незабравимо тържество!

Директорът на училището – Цветелин Горанов поздрави малките ученици с техния празник, като им пожела и занапред да са все така усмихнати, ученолюбиви и с дръзновение да вървят по пътя на знанието, да се учат всеотдайно и непрекъснато да търсят дружбата с хубавата книга.

Накрая всеки първокласник получи подарък за спомен от този важен ден – шарени книжки от родителите.

Мили първокласници, помнете, че БУКВИТЕ НОСЯТ СВЕТЛИНА! Попътен вятър в необятния океан на знанието!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: