Общинският съвет на Плевен се включва в Националната кампания „Великден за всеки“

29.03.2018 11:01

Общинският съвет на Плевен се включва в Третото издание на Националната кампания „Великден за всеки”, организирана под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова. В началото на днешното редовно заседание председателят на местния парламент Мартин Митев призова всичките си 41 колеги общински съветници да дарят средства за кампанията. За целта в Конферентната зала на сграда „Гена Димитрова“ е поставена урна.
За трета поредна година екипът на националния омбудсман Мая Манолова събира средства за подпомагане на възрастни хора с ниски пенсии да посрещнат Великденските празници. Кампанията „Великден за всеки“ ще подкрепи пенсионери, чиито пенсии надхвърлят минимално необходимите за получаване на Великденски добавки. По предварително уточнени и утвърдени поименни списъци на НОИ събраните средства ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лв. С тях пенсионерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна. Възрастните хора ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места.
Средствата в кампанията се събират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст:
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Може да се изпраща и SMS 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС. Включването в кампанията става и с on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: