Интермес

Кметът Спартански поздрави за юбилея дългогодишния председател на Съюза на математиците – клон Плевен

29.03.2018 16:39

Кметът на Община Плевен Георг Спартански поздрави в началото на днешното заседание на Общинския съвет дългогодишния председател на Съюза на математиците – клон Плевен, г-жа Снежана Чочева. Тя е в ръководството на съюза от 50 години, преподавател, автор на множество учебни помагала, инициатор на домакинството на Плевен на престижни международни състезания.

„Г-жа Чочева не се нуждае от представяне, тя е един от стожерите на математиката и математическата наука не само на ниво Плевен, а на национално ниво. В деня на рождението Ви, г-жо Чочева, се чества и годишнина от създаването на физико-математическото дружество в България, така че съм абсолютно уверен, че случайни неща няма. От името на целия Общински съвет и присъстващите ръководители на администрацията искам да Ви поздравя с този прекрасен ден. Познавам Ви от дълги години и знам в каква жизнена кондиция сте, пожелавам Ви все така да помагате на децата на Плевен да усвояват тайните на математиката, а Вашите ученици да се представят все така достойно на международни и световни форуми. В знак на изключително уважение към Вас в човешки и в професионален план, ми позволете да ви връча този букет и да ви пожелая да сте здрава, усмихната, да създавате настроение и да продължите да раздавате енергия. Стотици деца са формирали под Ваше влияние любов към математиката и са прославили града ни, затова в знак на уважение към работата Ви в името на Плевен Ви връчвам този плакет на Община Плевен”, обяви в залата г-н Спартански.

Г-жа Чочева благодари за вниманието и обясни, че винаги се е застъпвала организираните от Съюза мероприятия да се провеждат тук, защото когато стотици деца от десетки държави дойдат в Плевен, това е принос за развитието на града ни и на страната.

Юбилярката бе поздравена и от Председателя на Общинския съвет Мартин Митев, които от името на своите колеги й пожела здраве, удовлетвореност и благословени Великденски празници.

„Моята съдба е тясно свързана с тази на Съюза на математиците, тази година навършвам и 50 години в ръководството на Съюза. Щастлива съм, че в лицето на г-жа Данова имам един достоен заместник, който не само запази традициите, които ние сме създали, но ги и обогати твърде много в национален и в регионален план. За мероприятията, които сме правили за Плевен, винаги съм се застъпвала да бъдат в Плевен, защото смятам, че когато 700 деца дойдат тук за едно състезание или представители на 12 държави за участие в Балканиада, все нещо допринасяме за името на Плевен и България. Искам да благодаря на всички хора, с които съм се докоснала в живота, които са били пример за мен в човешки, професионален и обществен план. Благодаря и на тези, от чиито грешки съм се учила. Благодарна съм и на родителите си, които са ме научили преди всичко да бъда човек“, каза пред Общинския съвет  Снежана Чочева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: