Плевенските социалисти заявиха подкрепата си за изграждане на паметник на Девета пехотна плевенска дивизия

26.03.2018 12:43

С позиция до медиите във връзка с изграждането в град Плевен на Паметник в памет на героите от Дойранската епопея излезе областният съвет на БСП. Ето какво се казва в нея:

Ние, народните представители от ПГ на „БСП за България”, избрани от 15 МИР – Плевен, председателят на БСП – Област Плевен, Общинският председател на БСП – Плевен и общинските съветници от групата на БСП в Общински съвет – Плевен, заставаме зад идеята, която битува близо 100 години – в града да бъде изграден Паметник в памет на бойците, загинали при Дойран от Девета пехотна дивизия. Нещо повече – от позициите, които заемаме, като българи, ще работим за реалното й изпълнение.
От трибуната на Народното събрание на 23 март 2018 г. народният представител Васил Антонов изрази позицията ни и постави въпрос на заместник-министър председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов за помощта, която би оказала държавата за тази кауза.
На 29 март 2018 г., по време на заседание на Общински съвет – Плевен, групата общински съветници от БСП ще подкрепи предложението, внесено от кмета на община Плевен г-н Георг Спартански, относно поставяне на монументално-декоративен елемент – паметник на Девета плевенска дивизия.
На следващ етап, когато има яснота за идейния проект на монумента и бъде открита банкова сметка за дарения, ще внесем своята лепта – финансови средства и организиране на дарителска акция.
Мъжете от Дойранската епопея, които проляха кръвта си и дадоха живота си не само за Плевен, а и за България, заслужават място на памет и почит!
Уверени сме, че ако всички ние бъдем единни, когато работим за приоритетите на нашия град, независимо от политическите си възгледи и пристрастия, ще успеем в най-кратки срокове да реализираме тази родолюбива идея и Плевен ще има Паметник в памет на героите от Дойранската епопея!
С уважение:

НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ:
Васил Антонов
Стефан Бурджев
Чавдар Велинов

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЛС НА БСП:
Диана Ботева

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩС НА БСП:
Свилен Атанасов

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ:
Цветко Цветков
Бойко Тодоров
Анжела Георгиева
Емил Райков
Антон Георгиев

#тагове:

НАЙ-НОВИ: