Екип от ДГ „Юнско въстание“ – Плевен бе в Италия по проект на „Еразъм+“

26.03.2018 14:47

Педагогически екип от ДГ „Юнско въстание“ – Плевен с координатор доц. д-р Теодора Вълова, директор на детското заведение Румяна Кирилова и учителките Дияна Въткова и Бисерка Цанова осъществиха първа транснационална визита в Северна Италия по проект на Еразъм + „PROUD TO BE ME“ . Целите на проекта са присъединяване към европейските ценности, подпомагане на учениците и учителите да се видят като част от Европа и глобалната общност, овладяване на английски език чрез интегриране в образователното съдържание по различните образователни направления приложими в работата на отделните държави.

Любезните домакини приветстваха партньорите от Англия, Португалия, България и Турция с песни, игри и музикално инструментални изяви. По време на визитата гостите имаха възможност да опознаят историята, културата и бита на красива Италия. Осъществи се обмяна на педагогически опит в обучението на децата с посещение на няколко училища в Codogno/San Biagio Primari school, AVG primary school, Resistenza pre-primary school, Nino Rapelli pre- primary school /. Акцентирано беше върху значимостта на английски език като възможност за комуникация между държавите в проекта. Демонстрираните методи и форми на работа в различните образователни степени дават възможност на партньорите да ги приложат на практика така, че да се изграждат у подрастващите умения за 21-ви век,подобряване на мотивацията за учене. На гостуващите преподаватели бяха предложени техники на работа, които способстват за развиване на комуникативните и ИКТ умения, както на учениците, така и на самите учители.

Мобилността по проект „Рroud to be me“ в Италия беше особено ценна и полезна,тъй като се обогатиха знанията на учителите и им предложи разнообразие от методи и подходи на работа, гарантиращи повишаване постиженията на учащите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: