Георги Първанов и Румен Петков гостуваха в ДФСГ „Интелект“ – Плевен

26.03.2018 14:18

Президентът (2002-2012) Георги Първанов и Румен Петков – член на Изпълнителното бюро на АБВ бяха поканени днес в плевенската ДФСГ „Интелект“ по повод 20 години от откриването на училището. Двамата направиха дарение на гимназията – българска класическа литература. В срещата взеха участие и общинският съветник Цветан Антов и строителят на сградата на училището Цецо Йорданов.

Пред бъдещите абитуриенти бившият държавен глава изтъкна, че България е била най-силна, когато е имала държавници, които са разчитали на духовността и образованието.

„Тогава, когато държавата е инвестирала в образованието, тогава е имало перспектива и развитие. Нов модел ни трябва в българската икономика и ние с г-н Румен Петков и много наши колеги отдавна водим титанични битки по една тема, която е много оспорвана в българското общество – темата за изграждането на новата ядрена мощност в Белене. Към това бих добавил и една договореност, която бяхме постигнали с руския президент за изграждането на газопровода „Южен поток”. Това е важно, защото става въпрос за милиардни инвестиции на фона на тези, които сега гравитират около нулата.”

В края на срещата Румен Петков подари на всички присъстващи ученици пощенски картички и пликове, посветени на 140 години от Плевенската епопея и 110 години Военно-музейно дело в Плевен. Петков връчи на Георги Първанов официално валидирана картичка с ограничен тираж от 10 броя, носеща номер 1.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: