КБИ „Петромакс“ – Плевен очаква силно представяне на състезателите си по пътя към Олимпийските игри в Токио

26.03.2018 15:34

Както „Плевен за Плевен“ писа, европейската и вицесветовна шампионка за 2017 година Ивет Горанова завоюва 4-тата си балканска титла – златен медал от 20-тото Балканско първенство за мъже и жени по Олимпийския вече спорт Карате, което се проведе на 24-25 март 2018 г. в Истанбул, Турция.
Балканското Карате Първенство е събитие от редовния годишен спортно-състезателен календар на Световената Карате Федерация (World Karate Federation WKF) в което участваха 11 държави и 354 състезатели

Българската Национална Карате Федерация – БНФК участва с 13 каратеки национален отбор, които мериха сили в дисциплините ката и кумите на Балканското. Медал за България донесе Ивет Горанова – възпитаничка на КБИ Петромакс – ученичка в Спортно Училище „Георги Бенковски“ със спорт карате към школата на Петромакс. Горанова се състезава при дисциплина кумите индивидуално в категория до 61 кг. при жените – Female Kumite – 61 Kg .

От КБИ „Петромакс“ в Националния отбор бе и Виктория Росева – от СОУ Иван Вазов – помощник инструктор в школата, която за съжаление не успя да се класира за медал. В Едни от най-атрактивните дисциплини – кумите отборно мъже и жени, каратеките от националния ни отбор се представиха достойно – малко не им достигна да продължат напред в битките за медали.

Сенсей Русалин Русалинов – старши треньор на плевенската школа Петромакс и Вицепрезидент на БНФК е изключително доволен от представянето на възпитаничката на клуба на Балканското. Заедно с треньорите на школата сенпай Ангел Ленков и сенпай Десислава Лачовска са позитивно настроени към представянето на каратеките на Петромакс в предстоящите състезания на Световната Карате Федерация по пътя за Олимпийските игри 2020 година в Токио Япония.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: