Деца от ДГ „Чучулига”-Плевен като истински артисти в представлението „Али Баба и четиридесетте разбойника”

25.03.2018 9:13

В резултат на 3-месечна подготовка се роди представлението „Али Баба и четиридесетте разбойника“. Четиридесетте  страшни разбойника  бяха 19  момчета от група „Звездица“ на детска градина „Чучулига“- Плевен, съпровождани от 6 очарователни и загадъчни като  изтока  героини (от същата група).

Самият спектакъл –„Пролетен празник на мама“ се проведе в камерната зала на ПДКТ „Иван Радоев“ , благодарение  отзивчивостта на ръководството на културната  институция. Дълго време децата репетирайки, живееха и съпреживяваха нравствените идеи – че  обикновените хора от цял свят  независимо от цвят на кожата, вяра и култура не обичат алчността , искат да живеят добре,  да си помагат, да се радват на живота. И разбира се, винаги доброто да побеждава. С  много ентусиазъм,  удовлетворение, гордост, и даже сълзи на радост бе съпроводена подготовката и сценичната реализация на театрализираната игра.

Както винаги  за добрия резултат съдействие има екип от хора, помогнали на малчуганите в  техния  театрален  порив, но най- голям принос имат родителите на децата  ушили костюмите и учителките на групата  Людмила Господинова – написала сценария, намерила подходяща музика и измислила хореографията на танците и Пантелена Игнатовска- изготвила декорите за  спектакъла.

Информация и снимки: ДГ „Чучулига” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: