Пъстра великденска украса изработиха в ДГ „Приказен свят“ – Плевен (галерия)

24.03.2018 9:01

В очакване на слънчеви пролетни дни и най-красивите фолклорни празници, във ДГ „Щастливо детство”, филиал „Приказен свят”, гр. Плевен, деца, родители и учители от Подготвителна група „Звездица”, обединиха своите усилия за изработка на пролетно-великденска украса. Инициативата беше организирана от учителките на групата Красимира Денева и Грета Христова под мотото на Областната инициатива „Всички заедно можем повече” – Ден на отворените врати.

Изненадващ момент за всички участници в пролетната работилница беше поздравът на Фолклорна формация „Веселяци”, гр. Плевен, в която танцуват и родители на някои от децата. С прекрасните си усмивки, танци и костюми те стоплиха сърцата и душите на всички. По стар български обичай, децата посрещнаха своите гости и показаха пред тях, че има приемственост между поколенията, че българският фолклор не е забравен и вълнува и най-малките българчета. В знак на благодарност и уважение, г-жа Илиана Иванова – Директор на детската градина, връчи Благодарствен адрес и грамоти на танцьорите от Фолклорна формация „Веселяци”.

С много настроение и мотивирани за работа, децата със своите родители изработиха интересна и оригинална украса, която ще носи естетическа наслада и емоционална удовлетвореност за всички в предстоящите празнични дни!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: