Районна прокуратура – Плевен предаде на съд рецидивист за извършена телефонна измама

23.03.2018 13:57

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 37-годишен рецидивист за извършена телефонна измама. Обвинението срещу Ангел А. е за това, че на 27.10.2016 г. в гр. Плевен, в съучастие като съизвършител с неустановено лице и Радослав И. като помагач, при условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си или другиго имотна облага, възбудили и поддържали у възрастна жена от същия град заблуждение и с това й причинили имотна вреда в размер на 360 лв. Престъпление по чл. 211, вр. чл. 209 вр. чл. 20 от НК.

Обвиняемият живее в гр. Ветово, като се занимавал и е осъждан за „телефонни измами“. Обвиняемият набирал хора за извършване на подобни измами, като техните роли били строго разграничени: въвеждане в заблуждение на набелязани лица и други – с цел получаване на конкретните парични суми.

На 27.10.2016 г. неустановено лице от женски пол се обадило по телефон на 81-годишна жена в гр. Плевен, заявило, че е нейна братовчедка и че следва да заплати закупени от нея 4 бр. маслени радиатора. Поради напредналата си възраст жената повярвала и от свои познати назаем и с лични средства събрала сумата от 360 лв. По указания дадени от обвиняемият Радослав И. пристигнал на адреса на измамената и взел парите от жената.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: