Васил Антонов: Като българин заставам зад идеята да бъде изграден паметник на героите от Дойранската епопея

23.03.2018 11:19

„Държавата оставя изграждането на паметника в памет на героите от Дойранската епопея на самосъзнанието на плевенчани. Министерството на отбраната ще дари единствено стари гилзи като материал за изработката му. Това стана ясно след отправения от мен въпрос към заместник-министър председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов“, пише в профила си в социалната мрежа Фейсбук депутатът от БСП Васил Антонов. И добавя, че национална кампания няма да бъде предприета от държавата, средства няма да бъдат отделени, единствено от бюджета на Инициативния комитет „Единение за честване 100-годишнината от Дойранската епопея и изграждане паметник на героите-победители от Девета пехотна плевенска дивизия”.

„От позициите, които заема г-н Каракачанов от трибуната на Народното събрание само препоръча министри, депутати, кметове и общински съветници от Плевен да дарят по една заплата за инициативата”, коментира още Васил Антонов.

Близо 100 години желания, надежди и нереализиран проект!
И добавя: „Като народен представител и като българин съм зад идеята и ще помогна за реалното й изпълнение. Мъжете от Дойранската епопея, дали кръвта си, живота си, не само за Плевен, а за България, заслужават място на памет, почит и мъжко отношение”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: