Ученици от ОУ „Христо Ботев” – Асеновци гостуваха в читалищната библиотека

23.03.2018 14:25

Днес учениците от 2 и 3 клас при ОУ „Христо Ботев” – Асеновци с класни ръководители г-жа Анелия Колчева и г-жа Павлина Петкова посетиха библиотеката в НЧ „Съзнание 1894” и прекараха един учебен час при книгите, информира секретарят на читалището Петранка Стефанова. Децата се запознаха с „Молба на книгата”, разгледаха и четоха откъси от детски книжки, а г-жа Колчева им прочете приказка от Лъчезар Станчев.
Всички рецитираха любими стихотворения, получиха подарък – разделител за книги и тези, които все още не са читатели на библиотеката, обещаха да станат редовни посетители и активни читатели на нашата библиотека.


Г-жа Колчева провокира малките ученици и предизвика техният интерес към книгата, като им предложи всички книжки, които прочетат до края на учебната година, да ги записват в тетрадка – дневник като споделят любима мисъл от книгата и илюстрация към нея. И накрая ще се проведе специален час, в който всеки ще покаже колко книжки е прочел, какво е написал и най- активните деца- читатели ще бъдат наградени.


Библиотеката се присъедини към инициативата на г- жа Колчева повече деца да четат, като библиотекарите от своя страна обещаха да се включат като препоръчат на децата да четат подходящи за тях книги и подготвят подаръци за най- активните малки читатели в края на годината. Всички заедно ще присъстват в часа, в който ще бъдат обявени победителите.
Нека все повече са учителите като г- жа Колчева и г- жа Петкова, които разпалват любовта и интереса на децата към книгата! Нека все повече са и учителите, които да провеждат уроците си в библиотеките, пожела Петранка Стефанова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: